Pages

Subscribe:

4 Şubat 2013 Pazartesi

Başyayla İlçe Tanıtımı 24

Kırsal alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında Kışla Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi adına 72x2 baş, Başyayla İlçe Merkezi, Bozyaka, Büyükkarapınar ve Üzümlü Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi adına 101x2 baş süt sığırcılığı projesi teklif edilmiş ve proje kabul edilmiştir.


ÜRETİCİ BİRLİKLERİ

Aynı ürün grubunda üretim yapan çiftçilerin birleşerek üretmiş oldukları ürünlerin değerlendirilip pazarlanmasını sağlamak amacıyla üretici birlikleri kurulmaktadır.
İlçemizde, Başyayla Meyve Üreticileri Birliği 143 kurucu üye ile kurulmuştur. Birliğin kurulması ile meyve üreticilerinin karşılaştıkları pazarlama, depolama gibi sorunlara çözüm sağlanabilecektir.

HAYVANCILIK

İlçemiz doğal şartları itibariyle hayvan yetiştiriciliğine uygun olup, hayvancılığın ilçemiz ekonomisinde önemli bir yeri vardır. Et ve et mamülleri, süt ve süt mamülleri ile yumurta ve beyaz et insan beslenmesinde vazgeçilmez gıdalardır. Ayrıca deri yapağı ve kıl gibi hayvansal ürünler sanayide önemli ölçüde kullanılırken hayvanların atık maddeleri ise tarımda değerlendirilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız