Pages

Subscribe:

2 Temmuz 2013 Salı

Sarıveliler İlçe Tanıtımı 10

SARIVELİLER İLÇE SOSYAL YAPI VE ALTYAPI
Eğitim: Sarıveliler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı, 11 İlköğretim ( 5’i birleştirilmiş sınıf), 1 Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, 2 Lise, 1 Halk Eğitim Merkezi, 1 Öğretmenevi ve 1 adet Özel Öğrenci Yurdu bulunmaktadır. İlçe geneli toplam 2.412 öğrenci bulunmaktadır.
Sağlık: Sarıveliler ilçe merkezinde Sarıveliler Devlet Hastanesi ile Eski sağlık ocağında aile hekimliği hizmet vermektedir. Hastanemizde ve sağlık Ocağında 7 Doktor, 1 Diş Hekimi, 7 Hemşire, 12 sağlık Memuru, 4 ebe, 1 memur ve 6 hizmetli hizmet vermektedir. Yine hastanemizin 2 adet ambulans bulunmaktadır.
Sosyal güvenlik: İlçemizde 600 kişi Bağ-kur sigortalı, 321 kisi S.S.K. sigortalısı, 323 memur, 3732 kişi tüm Sosyal Güvenlik Kurumlarından emeklidir.
Kültür: Sarıveliler’ de yerel kültür, kendine has örf, adet ve gelenekleriyle, Anadolu kültürünün farklı renklerini yansıtmaktadır. Düğünleri, bayramları, hasat mevsiminde imece usulü paylaşımları ve yaylalarındaki yörük ve göçebe kültürü ile farklı güzellikler sergilemektedir. Sarıveliler ilçesinde 1991 yılından 2000 yılına kadar her yıl bal festivalleri düzenlenmiştir. Gelecek yıllarda yine bal festivali düzenlenmesi programlanmaktadır.
Yerleşim – Altyapı: Sarıveliler ilçe merkezinde ticaret akslarında kanalizasyon sistemi tesis edilmiştir. İlçemizin tüm kanalizasyon sisteminin yapımı ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Bölgemizdeki bütün yerleşimlerin, tamamının elektrik, telefon ve kapalı devre içme suyu şebekesi mevcuttur.
İlçemizde organik ve dağınık yerleşme dokusu hakimdir. Bu yapı da teknik altyapı hizmetlerinin tesis edilmesini güçleştirmektedir.
Ulaştırma: Sarıveliler – Taşkent, Sarıveliler – Ermenek, Sarıveliler – Alanya yolları karayolları ağında bulunan yollardır. Karayolları ağındaki yolların tamamı asfalttır. Sarıveliler’ in köy yollarının %70 asfalttır.
YERLEŞİM BİRİMİ
İLÇE MERKEZİNE UZAKLIĞI
YERLEŞİM BİRİMİ
İLÇE MERKEZİNE UZAKLIĞI
Esentepe Köyü
15 km.
Göktepe Merkez
8 km.
Günder Köyü
13 km.
Adiller Köyü
1 km.
Işıklı Köyü
17 km.
Ortaköy Köyü
4 km.
Uğurlu Köyü
8 km.
Çevrekavak Köyü
4 km.
Daran Köyü
20 km.
Civandere Köyü
8 km.
Koçaşlı Köyü
26 km.
Civler Köyü
4 km.
Dumlugöze Köyü
37 km.
Çizelge 3.13. Havzada Yerleşmelerin İlçe Merkezine Mesafeleri
Sarıveliler ilçe merkezi ile Alanya, Antalya, Ermenek, Karaman ve Konya arasında otobüs seferleri düzenlenmekte, kasaba ve köylere de Sarıveliler’den servis hizmeti verilmektedir. Çizelge 3.14’de otobüs seferlerine ilişkin veriler yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız